Wie wil dat nou niet, heerlijk op vakantie naar het bijna altijd zonnige maar voor Nederlanders altijd warme Curaçao?

Graag verstrekken we eerst wat achtergrondinformatie over dit prachtige land. Uiteindelijk hopen we dat je met onze informatie een goed beeld krijgt.

Algemene informatie over Curaçao

Curaçao is een van de tropische eilanden en is samen met Aruba en Bonaire onderdeel van de Benedenwindse eilanden. Deze eilandengroep staat ook beter bekend als de ABC-eilanden. Met circa 450 km2 aan oppervlakte en ruim 150.000 inwoners is het eiland het grootste van de ABC-eilanden.

De eilanden bevinden zich in de Caraïbische Zee voor de kust van Venezuela

Foto van de gekleurde panden aan de handelskade van Willemstad, Curaçao

Gekleurde panden aan de handelskade van Willemstad

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Deze hoofdstad zal iedereen meteen herkennen aan de gekleurde panden die aan de handelskade staan. Tevens is de Koningin Emmabrug, die de stadsdelen met elkaar verbindt, een bekend onderdeel.

Doordat een gedeelte van de binnenstad van Willemstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat is dit ook een van de populaire bezienswaardigheden.

Klimaat, taal en valuta

In Curaçao is het een tropisch klimaat met het regenseizoen tussen oktober en januari. De temperatuur is door het hele jaar heen gemiddeld rond de 31 graden overdag. ‘S avonds koelt het wel wat af, maar dat maakt het gemiddelde ronde de 25 graden ’s nachts. Meer over het weer en klimaat.

De officiële taal in Curaçao is naast het Nederlands ook Papiaments en Engels. De munteenheid is de Antilliaanse Gulden (ANG).

Deze munt wordt ook gebruikt op Sint Maarten en is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. Hierdoor kan je ook met Amerikaanse Dollars betalen.

Luchthaven

Curaçao heeft 1 luchthaven, Curaçao International Airport (CUR). Deze luchthaven ligt aan de noordzijde en is geschikt voor alle soorten vliegtuigen. Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol duurt circa 10 uur.

Wanneer je een vlucht via Bonaire of Sint Maarten neemt duurt dit doorgaans rond de 11,5 uur. Bekijk de vluchtmogelijkheden en reizen naar de luchthaven bij de reizen op onze site.

Mocht je (nog) op zoek zijn naar een geschikt resort of hotel voor je verblijf, bekijk dan even de aanbiedingen van hotels op onze site.